7,3

Hommeles Mirabelle Brut

Brouwerij Hommeles (27)

Hommeles Mirabelle Brut is door brouwerij Hommeles speciaal gebrouwen voor Grand Hotel Karel 5 in Utrecht. De ingredienten zijn: gerstemout, hop, water, champagne gist en mirabellen uit de tuinen van Karel 5. Het bier is in het hotel te krijgen in flessen en op de tap. Op het etiket staat het volgende gedicht van Leon Mazairac, bekend als kok bij binnenstebuiten en chef de cuisine van het restaurant van Karel 5: Je lijkt op een zonnetje. Mooi klein en rond en een beetje goudgeel. Een herinnering aan de zomer. Waar je als een paraplu boven onze tafels hing. Nu gevangen als smaak in een glas met het beste van wat ooit champagne was. Lieve Mirabelle je verdient het beste. Net als iedereen onder ons dak.

Details

Bierstijl
Alcohol
6.0%
Categorie
Fris en fruitig
Spijzen
Salades, Kip en gevogelte, Witvis, Vette vis, Jonge en romige kazen
Drinktemp.
6 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Terras, Barbecue, In goed gezelschap, Bij het eten
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

7,3

Het oordeel van de Bierista's

Hommeles Mirabelle Brut is beoordeeld met een gemiddelde van 7,3 door onze Bierista's

7,1

Smaak

7,3

Zicht

7,0

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
6,5

"Fris en fruitig, iets floraal, mooi zoet, op naar een ontdekkingsreis door dit mooie bier!"

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

6,5 Zicht Oranjegelig, licht hazy, witte schuimkraag, fijne carbonatie, iets langer in het glas lijkt alsof al het koolzuur verdwenen is.

6,5 Neus Zoetige neus, je ruikt duidelijk steenfruit, met een lichte florale toon, Iets dieper in het glas ruik je een licht witte-wijnkarakter.

6,2 Smaak De matige carbonatie zorgt ervoor dat het de smaak snel weg is, Ook hier proef je goed het steenfruit, en de iets florale toon, het witte-wijnkarakter komt mooi naar voren. Geslaagd bier!

Spijssuggestie Ceasar salad, of een mooie kabeljauw filet met frietjes, of een lekker kippetje van de barbecue.

8,0

"Heerlijk fris en fruitig bier met liefde gemaakt en dat proef je."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,0 Zicht Helder mooi goudgeel.

7,5 Neus Fruitig, je kan de mirabellen ruiken.

8,0 Smaak Hele goede smaak. heerlijk fris en fruitig. Ook niet bier drinkers vinden dit lekker.

Spijssuggestie Lekker bij een kaasplankje.

Bier & Spijs: De geheimen van de perfecte combinatie

Ontdek de geheimen van bier- en spijscombinaties! Leer hoe je smaken kunt versterken of contrasteren voor een ultieme smaakbeleving. Van pilsener tot stout, elke bierstijl heeft ideale gerechten die de smaak versterken. Ontvang praktische tips van bierexperts en probeer verrassende combinaties om je culinaire ervaring naar een hoger niveau te tillen.

Verder lezen

Groei van biermerk ROEM dankzij crowdfunding: Een stap voor De Zoetermeerse Brouwerij

De Zoetermeerse Brouwerij breidt zijn biermerk ROEM uit dankzij een succesvolle crowdfundingcampagne. Met al 69.800 euro opgehaald, investeren ze in verbeterde productie en kwaliteit, met als doel de grootste brouwerij van Zuid-Holland te worden.

Verder lezen

Brouwers Verenigen Zich voor Beer Geeks Beat ALS bij Poesiat & Kater

Op 15 januari 2025 komen brouwers uit Nederland en België samen bij Poesiat & Kater in Amsterdam voor een unieke, gezamenlijke brouwdag: de Beer Geeks Beat ALS-mega-collab.

Verder lezen

De toekomst van alcoholvrij bier: Een revolutie in smaak en innovatie

Dit uitgebreide artikel duikt diep in de wereld van alcoholvrij bier, van de geschiedenis en brouwtechnieken tot de nieuwste smaakprofielen en markttrends. Ontdek hoe innovatie en veranderende consumentenvoorkeuren een revolutie teweegbrengen in de bierindustrie.

Verder lezen