8,7

Het Nest Dead Man's Hand

Brouwerij Het Nest (36)

Dead Man's Hand is een gitzwart bier, EBC is 115 terwijl de opgegeven IBU 80 bedraagd. Het is dus een pittig bitter bier. Het bier is afkomstig uit de Belgische craft brouwerij Het Nest uit de plaats Oud Turnhout. Op regelmatige basis wordt er ook een versie uitgebracht die op hout gerijpt is. Deze zitten wat hoger in de alcohol. De smaak van Dead Man's Hand zijn intens, koffie, mokka en andere gebrande smaken zijn zeer aanwezig. Bijzonder aan dit bier is dat er naast kruiden en esdoorn siroop, ook rum is toegevoegd. Dit geeft een aparte smaakbeleving.

Details

Bierstijl
Alcohol
10.0%
Categorie
Donker en Rijk
Drinktemp.
10 °C
Volume
33 cl
IBU
80
EBC
115

Mijn bieren

8,7

Het oordeel van de Bierista's

Het Nest Dead Man's Hand is beoordeeld met een gemiddelde van 8,7 door onze Bierista's

8,6

Smaak

7,9

Zicht

8,4

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
8,8

"Bier bordenvol smaak, een echt geniet bier. Heeft een volle heerlijke na smaak "

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,7 Zicht Donker, helder met mouse schuimkraag

8,2 Neus Sterke geur! Chocolade, koffie en karamel

8,5 Smaak Alcohol, chocolade wat karamel en het bittere van koffie. Mooi bier met veel smaak

Spijssuggestie OM van te genieten, bij een dessert of een goed stukje chocolade

8,5

"Dead Man's Hand is een gitzwart bier, EBC is 115 terwijl de opgegeven IBU 80 bedraagd. Het is dus een pittig bitter bier. Het bier is afkomstig uit de Belgische craft brouwerij Het Nest uit de plaats Oud Turnhout. Op regelmatige basis wordt er ook een versie uitgebracht die op hout gerijpt is. Deze zitten wat hoger in de alcohol. De smaak van Dead Man's Hand zijn intens, koffie, mokka en andere gebrande smaken zijn zeer aanwezig. Bijzonder aan dit bier is dat er naast kruiden en esdoorn siroop, ook rum is toegevoegd. Dit geeft een aparte smaakbeleving."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,0 Zicht Mooi donker bier waar je niet heen kijkt. schuimkraag is romig en donker bruin van kleur

8,5 Neus Gebrande mout, chocolade en iets rokerig. Gebrande koffie

8,7 Smaak de smaak bouwt zich op, zoet gevolgd door de gebrande smaken van mout en koffie. een mondvol gevoel. de nasmaak is bitter.

Spijssuggestie pittige kaas, zoete desserts, bbq

Bier & Spijs: De geheimen van de perfecte combinatie

Ontdek de geheimen van bier- en spijscombinaties! Leer hoe je smaken kunt versterken of contrasteren voor een ultieme smaakbeleving. Van pilsener tot stout, elke bierstijl heeft ideale gerechten die de smaak versterken. Ontvang praktische tips van bierexperts en probeer verrassende combinaties om je culinaire ervaring naar een hoger niveau te tillen.

Verder lezen

Groei van biermerk ROEM dankzij crowdfunding: Een stap voor De Zoetermeerse Brouwerij

De Zoetermeerse Brouwerij breidt zijn biermerk ROEM uit dankzij een succesvolle crowdfundingcampagne. Met al 69.800 euro opgehaald, investeren ze in verbeterde productie en kwaliteit, met als doel de grootste brouwerij van Zuid-Holland te worden.

Verder lezen

Brouwers Verenigen Zich voor Beer Geeks Beat ALS bij Poesiat & Kater

Op 15 januari 2025 komen brouwers uit Nederland en België samen bij Poesiat & Kater in Amsterdam voor een unieke, gezamenlijke brouwdag: de Beer Geeks Beat ALS-mega-collab.

Verder lezen

De toekomst van alcoholvrij bier: Een revolutie in smaak en innovatie

Dit uitgebreide artikel duikt diep in de wereld van alcoholvrij bier, van de geschiedenis en brouwtechnieken tot de nieuwste smaakprofielen en markttrends. Ontdek hoe innovatie en veranderende consumentenvoorkeuren een revolutie teweegbrengen in de bierindustrie.

Verder lezen