7,0

De School Banketschool

Brouwerij De School (18)

De School Banketschool is een winterbier. Met 9,5% zorgt dit bier ervoor dat je tijdens koude winterdagen lekker warm blijft. Dit donkere bier heeft naast tonen van donkere mout een sterk alcoholisch karakter.

Details

Bierstijl
Alcohol
9.5%
Categorie
Donker en Rijk
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
10 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, Bij het eten, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

7,0

Het oordeel van de Bierista's

De School Banketschool is beoordeeld met een gemiddelde van 7,0 door onze Bierista's

7,0

Smaak

7,0

Zicht

7,0

Neus

Aroma
Zoet
Moutig
Body
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,0

"Gaat niet heel erg diep, maar drinkt lekker weg, zeker voor een meestal wat zwaarder winterbier (hier met brownies er in verwerkt). En in dit geval met 9,5 % alcohol. Omdat het Banketschool heet waarschijnlijk ook lekker bij banket staaf, al proef je verder niet direct associaties met een school voor het maken van banket."

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Zoet
Moutig
Body
Alcohol

7,0 Zicht Oranjerood en troebel. De schuimkraag is redelijk met fijne structuur en lichtbruin van kleur.

7,0 Neus Aangename wat moutige licht alcholische geur.

7,0 Smaak Licht, maar smakelijk van dronk met wat aangenaam mokka. In de afdronk mokka toon.

Spijssuggestie Hollandse gerechten met een lekker stukje vlees erbij (kalfs-/lams-/rund-/varkens). Gerechten met bruine bonen of linzen.

Bier & Spijs: De geheimen van de perfecte combinatie

Ontdek de geheimen van bier- en spijscombinaties! Leer hoe je smaken kunt versterken of contrasteren voor een ultieme smaakbeleving. Van pilsener tot stout, elke bierstijl heeft ideale gerechten die de smaak versterken. Ontvang praktische tips van bierexperts en probeer verrassende combinaties om je culinaire ervaring naar een hoger niveau te tillen.

Verder lezen

Groei van biermerk ROEM dankzij crowdfunding: Een stap voor De Zoetermeerse Brouwerij

De Zoetermeerse Brouwerij breidt zijn biermerk ROEM uit dankzij een succesvolle crowdfundingcampagne. Met al 69.800 euro opgehaald, investeren ze in verbeterde productie en kwaliteit, met als doel de grootste brouwerij van Zuid-Holland te worden.

Verder lezen

Brouwers Verenigen Zich voor Beer Geeks Beat ALS bij Poesiat & Kater

Op 15 januari 2025 komen brouwers uit Nederland en België samen bij Poesiat & Kater in Amsterdam voor een unieke, gezamenlijke brouwdag: de Beer Geeks Beat ALS-mega-collab.

Verder lezen

De toekomst van alcoholvrij bier: Een revolutie in smaak en innovatie

Dit uitgebreide artikel duikt diep in de wereld van alcoholvrij bier, van de geschiedenis en brouwtechnieken tot de nieuwste smaakprofielen en markttrends. Ontdek hoe innovatie en veranderende consumentenvoorkeuren een revolutie teweegbrengen in de bierindustrie.

Verder lezen