6,8

De 7 Deugden Stout + Moedig

Brouwerij De 7 Deugden (31)

Stout + Moedig van Brouwerij De 7 Deugden is een Stout. Het volle, rijke karakter van deze Stout komt van de geroosterde mout en vers gebrande koffiebonen. Het is een lichtzoet en romig bier met een elegante afdronk. Ook herken je tonen van mokka en chocolade in dit bier.

Details

Bierstijl
Alcohol
7.5%
Categorie
Donker en Rijk
Spijzen
Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
10-12 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Bij het eten
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

6,8

Het oordeel van de Bierista's

De 7 Deugden Stout + Moedig is beoordeeld met een gemiddelde van 6,8 door onze Bierista's

6,6

Smaak

7,0

Zicht

7,1

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,7

"Een volle en romige stout. Voor een onbekende van een stout een goede instapper."

John Kuster

10.280

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

8,0 Zicht Fraai zwart.

7,8 Neus Moutige geuren met iets van drop.

7,8 Smaak Veel koffie met het romige van chocolade. De bitterheid is opvallend Zacht.

6,5

"Geen overrompelende volmondige romige mokka gevulde stout, meer iets mild, frissig en kruidig (droppig ook). Op het etiket (onderaan) staat dan ook denkelijk terecht wel: Moedig Bier + Moedige Mensen Je bent nooit te stout om te leren."

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Bitter
Moutig
Kruidig
Body
Alcohol

6,5 Zicht Zwart (beetje rode weerschijn) en ondoorzichtig. Ruim, vrij fijn, beige en stabiel schuim.

6,5 Neus Donker moutig, dropperig (+ een tintje van pepermunt) en iets kruidig.

6,5 Smaak Licht geroosterde mouterige smaak, wat drop, idee van koekkruiden en iets bitter van de gebrande koffiebonen. In de nasmaak mild kruidig en iets bitterheid.

Spijssuggestie Kruidige hachee.

8,0

"Mooie volle stout. Lichtzoete smaak die overgaat in bitter met smaak van koffie met gebrande mout en een vleugje caramel"

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

8,0 Zicht Zwart

8,0 Neus Gebrande mout en koffie

8,0 Smaak Mooie volle stout met zoete smaak die overgaat in bitter met smaak van gebrande mout en koffie en een vleugje caramel.

4,9

"een volle rijke stout van gerosterde mout en koffiebonen"

Erwin

2.860

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

5,3 Zicht pikzwart, als je hem recht in het licht houdt zie je nog een kleine rode gloed, maar de voor de rest geheel donker

5,9 Neus koffiebonen, chocolade, geroosterde mout

3,9 Smaak koffie voert de boventoon, sterke koffie en de nasmaak bitter

Spijssuggestie dessert, oude kaas, schimmelkaas

Kerstdiner 2024: De ultieme biergids voor een verrassend feestmenu

Ontdek hoe je van je kerstdiner een bijzondere bierproeverij maakt met onze tips voor food pairing en bewust genieten.

Verder lezen

Bier met een plus: Een diepgaande analyse van vitamines en mineralen in functionele bieren

Ontdek de revolutionaire wereld van functionele bieren. Van natuurlijke vitamines tot toegevoegde mineralen - een expert analyse van de nieuwste ontwikkeling in de bierwereld.

Verder lezen

Winterbierfestival Leiden 2025: Een expert guide voor kenners en food pairing liefhebbers

Ontdek 15 unieke Nederlandse winterbieren en expert food pairing tips tijdens het Winterbierfestival Leiden 2025. Praktische tips voor de ervaren bierproever.

Verder lezen

Bier & Spijs: De geheimen van de perfecte combinatie

Ontdek de geheimen van bier- en spijscombinaties! Leer hoe je smaken kunt versterken of contrasteren voor een ultieme smaakbeleving. Van pilsener tot stout, elke bierstijl heeft ideale gerechten die de smaak versterken. Ontvang praktische tips van bierexperts en probeer verrassende combinaties om je culinaire ervaring naar een hoger niveau te tillen.

Verder lezen