7,4

Brewmaster’s Selection Wild Tripel Hop

Brouwerij De Brabandere (20)

Brewmaster’s Selection Wild Tripel Hop is het eerste bier in deze serie Brewmaster’s Selection. De keuze van brouwmeester Chris van Acker is een Belgische IPA geworden. Dit bier bestaat uit 15% foederbier dat 24 maanden heeft gerijpt op eikenhouten vaten en versneden is met de Petrus Tripel waar 2 Amerikaanse hopsoorten aan werden toegevoegd (Cascade en Amarillo). De combinatie zorgt voor een goudblond bier van 8% met een stevige schuimkraag, een frisse citrusgeur, een mooie hopbitterheid en een aangenaam zuurtje als nasmaak.

Details

Bierstijl
Alcohol
8.0%
Categorie
Blond en Krachtig
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
6-8 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Terras, In goed gezelschap, Bij het eten
Gisting
Spontane gisting

Mijn bieren

7,4

Het oordeel van de Bierista's

Brewmaster’s Selection Wild Tripel Hop is beoordeeld met een gemiddelde van 7,4 door onze Bierista's

7,5

Smaak

7,4

Zicht

7,4

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,4

"Aantrekkelijk bier en met 8% alcohol lekker wat verwarmend in najaar en winter."

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,4 Zicht Goudgeel, betrekkelijk mistig, veel koolzuur. Vol en goed stabiel enigszins grof, wit schuim.

7,4 Neus Roept mout en hop tonen op.

7,5 Smaak Aardige ronde, ietsje romige smaak met beperkt bitter en ver weg een zoetje. Subtiel in tonen. Wellicht wel gekozen, omdat de brouwmeester een verfijnde smaak in het resultaat bespeurt. De rijping van 24 maanden op eikenhout van een deel (15% in deze blend) draagt hier aan bij, maar niet nadrukkelijk. Het op het etiket aangekondigde zuur en wat fruit van het op vat opgevoede bierdeel laat zich niet zonder meer terug proeven. Nasmaak met iets hars, beetje hout en enigszins droog.

Spijssuggestie Gebakken of gefrituurde witte vis, haring, sushi, gebakken eieren met bacon, milde rijstgerechten, maar pikant kan ook.

Kerstdiner 2024: De ultieme biergids voor een verrassend feestmenu

Ontdek hoe je van je kerstdiner een bijzondere bierproeverij maakt met onze tips voor food pairing en bewust genieten.

Verder lezen

Bier met een plus: Een diepgaande analyse van vitamines en mineralen in functionele bieren

Ontdek de revolutionaire wereld van functionele bieren. Van natuurlijke vitamines tot toegevoegde mineralen - een expert analyse van de nieuwste ontwikkeling in de bierwereld.

Verder lezen

Winterbierfestival Leiden 2025: Een expert guide voor kenners en food pairing liefhebbers

Ontdek 15 unieke Nederlandse winterbieren en expert food pairing tips tijdens het Winterbierfestival Leiden 2025. Praktische tips voor de ervaren bierproever.

Verder lezen

Bier & Spijs: De geheimen van de perfecte combinatie

Ontdek de geheimen van bier- en spijscombinaties! Leer hoe je smaken kunt versterken of contrasteren voor een ultieme smaakbeleving. Van pilsener tot stout, elke bierstijl heeft ideale gerechten die de smaak versterken. Ontvang praktische tips van bierexperts en probeer verrassende combinaties om je culinaire ervaring naar een hoger niveau te tillen.

Verder lezen