7,3

Bellfield - Halcyon Days Porter

Bellfield Brewery (9)

Bellfield - Halcyon Days Porter is een Porter van 7,3%. Deze diep rijke en volle Baltic Porter zit boordevol kerstsmaken van chocolade, koffie en donker fruit.

Details

Bierstijl
Alcohol
7.3%
Categorie
Donker en Rijk
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
7 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

7,3

Het oordeel van de Bierista's

Bellfield - Halcyon Days Porter is beoordeeld met een gemiddelde van 7,3 door onze Bierista's

7,4

Smaak

7,3

Zicht

7,3

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,4

"Een mooi bier voor in het najaar. Er zit zelfs een tikje kruidigheid in welke een warm mondgevoel geeft. Heeft fijne gebrande mout, koffie, karamel, lichte toffee en wat nootachtige/aardse tonen waardoor deze wat droog weg drinkt. Het mondgevoel is wat dun en had van mij wat voller/dikker gemogen. "

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,5 Zicht Mooi diep donker, maar ook niet pikzwart. Donkere schuimkraag welke niet al te krachtig is.

7,4 Neus Gebrande mout en koffie overheersen in de neus.

7,5 Smaak Mooie balans met gebrande mout en koffie. Lichte tonen van karamel en toffee en wat kruiden. Is wat betreft het mondgevoel een tikje dun.

Spijssuggestie Pure chocola met hazelnoot, gesmolten op een pannenkoek of wrap.

7,5

"Goede doordrinkbare Porter met rijke volle aroma`s die een goed voorbeeld geven van een Porter."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,5 Zicht Licht tot donkerbruin blijvende licht bruine schuimkraag

7,5 Neus Geroosterd karakter geeft chocoladetonen zwakke moutgeur licht fruitig

7,6 Smaak Geroosterde moutsmaak met duidelijke chocolade en toffee noten smaak droog in de nasmaak

Spijssuggestie Kruidige gerechten pittige kazen

7,0

"Ik ben niet direct fan van porters, maar deze is goed te drinken."

Gijs Pullen

28.713

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

6,8 Zicht donker, redelijke schuimkraag

6,9 Neus fruitig en koffie

7,0 Smaak fruitig, maar ook de koffie en chocolade komen goed naar voren, ook in de nasmaak

Spijssuggestie een sorbet

Bier & Spijs: De geheimen van de perfecte combinatie

Ontdek de geheimen van bier- en spijscombinaties! Leer hoe je smaken kunt versterken of contrasteren voor een ultieme smaakbeleving. Van pilsener tot stout, elke bierstijl heeft ideale gerechten die de smaak versterken. Ontvang praktische tips van bierexperts en probeer verrassende combinaties om je culinaire ervaring naar een hoger niveau te tillen.

Verder lezen

Groei van biermerk ROEM dankzij crowdfunding: Een stap voor De Zoetermeerse Brouwerij

De Zoetermeerse Brouwerij breidt zijn biermerk ROEM uit dankzij een succesvolle crowdfundingcampagne. Met al 69.800 euro opgehaald, investeren ze in verbeterde productie en kwaliteit, met als doel de grootste brouwerij van Zuid-Holland te worden.

Verder lezen

Brouwers Verenigen Zich voor Beer Geeks Beat ALS bij Poesiat & Kater

Op 15 januari 2025 komen brouwers uit Nederland en België samen bij Poesiat & Kater in Amsterdam voor een unieke, gezamenlijke brouwdag: de Beer Geeks Beat ALS-mega-collab.

Verder lezen

De toekomst van alcoholvrij bier: Een revolutie in smaak en innovatie

Dit uitgebreide artikel duikt diep in de wereld van alcoholvrij bier, van de geschiedenis en brouwtechnieken tot de nieuwste smaakprofielen en markttrends. Ontdek hoe innovatie en veranderende consumentenvoorkeuren een revolutie teweegbrengen in de bierindustrie.

Verder lezen